Δεν τίθεται θέμα λήψης νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αναφέρει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ιταλική προεδρία, αναφέρεται ότι δεν πρόκειται να χρειασθούν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. «Η Ιταλία και η Ευρώπη έχουν ανάγκη από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει να ξεκινήσει και να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη» αναφέρει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, απαντώντας έμμεσα στα όσα γράφει σήμερα η εφημερίδα Financial Times, σχετικά με «την πιθανή ανάγκη υιοθέτησης νέων μέτρων για να μπορέσει να η Ιταλία να μηδενίσει την σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ, μέσα στο 2013».

Αναφερόμενος στο οικονομικό μέλλον της Ιταλίας και ολόκληρης της Ευρώπης, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της Ρώμης Κοράντο Πάσερα τονίζει ότι "με την λιτότητα δεν υπάρχει ανάπτυξη. Αντιθέτως πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλες τις αναγκαίες δράσεις έτσι ώστε, αφού βάλουμε σε τάξη την δημοσιονομικά μας, να μπορέσει να υπάρξει και ανάπτυξη της οικονομίας και της απασχόλησης".