Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ενεργειακή αποδοτικότητα και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τη διάθεση των κοινοτικών κονδυλίων όπως δήλωσε ο επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο  ότι παλαιότερα ήταν στο χέρι των κρατών-μελών να διαθέσουν τα χρήματα κατά βούληση, λέγοντας ότι η χώρα μας «διέθεσε πολλά χρήματα σε διάφορα επιτυχημένα προγράμματα, για παράδειγμα στη μόρφωση και στην περιφερειακή ανάπτυξη».
«Τις  τελευταίες δεκαετίες -η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ από το 1981- δημιουργήθηκαν ή διασφαλίσθηκαν 530.000 θέσεις εργασίας με την βοήθεια διαρθρωτικών κονδυλίων» είπε.


Ο Αυστριακός επίτροπος, αναφερόμενος στα προβλήματα της Ελλάδας, κάνει λόγο για «δυσκίνητη δημόσια διοίκηση», αλλά σημειώνει ότι με την πολιτική της Κομισιόν σήμερα επιταχύνονται οι διαδικασίες. Ενδεικτικό είναι, λέει, ότι ως το τέλος του 2011 πραγματοποιήθηκαν εννέα προγράμματα και ως το πρώτο τρίμηνο του 2012 άλλα πέντε, από τα 200 που υπέδειξε τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 12 δισ. ευρώ.