Για παραπληροφόρηση του διεθνή Τύπου από το ΣΕΓΑΣ κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δημοσίευμα των Financial Times ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Μπιτσαξής επεσήμανε ότι η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς θα είναι άψογη, με αποστολή που θα αποτελείται από σχεδόν 100 αθλητές.


«Παρακολουθώ τον ΣΕΓΑΣ να παραπληροφορεί τον Διεθνή Τύπο, με την πλαστή είδηση, ότι δεν θα πάει η ελληνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι άψογη. Σχεδόν 100 αθλητές, θα αποτελέσουν την ελληνική ολυμπιακή ομάδα» είπε.


Όπως διευκρίνισε, το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είναι προφανώς, προϊόν παραπληροφόρησης. «Ο ΣΕΓΑΣ είναι η ατμομηχανή του ελληνικού αθλητισμού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι δίνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, στον κλασσικό αθλητισμό» είπε και πρόσθεσε ότι θα «πρέπει κάποιοι κύριοι στο ΣΕΓΑΣ, να λάβουν υπόψη τους, τον χρόνο και τον τόπο στον οποίο ζούμε».


«Είναι αναμφίβολο ότι δεν μπορεί η κρίση, να αφήσει ανέγγιχτο τον ελληνικό αθλητισμό. Οι πόροι έχουν περιοριστεί. Από την εποχή όμως της σπατάλης και του πακτωλού των επιχορηγήσεων, περάσαμε σε μία ορθολογική διαχείριση των χρημάτων, το αποτέλεσμα της οποίας είναι, να πηγαίνει ο ελληνικός αθλητισμός από επιτυχία σε επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε ο κ. Μπιτσαξής.

Σχετικό θέμα: F.T.: Ντροπή να μην συμμετάσχει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες