current views are: 1

6 Απριλίου 2012
Δημοσίευση04:24

O Γολγοθάς οδηγεί στην… 9μηνη φορολογική κόλαση

Εντός των ημερών, έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη έτοιμα τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΤΑΚ έτους 2009 και θα τα ταχυδρομήσει πιθανότατα μετά τις εκλογές.

Δημοσίευση 04:24’
αρθρο-newpost

Εντός των ημερών, έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη έτοιμα τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΤΑΚ έτους 2009 και θα τα ταχυδρομήσει πιθανότατα μετά τις εκλογές.

Εντός των ημερών, έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη έτοιμα τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΤΑΚ έτους 2009 και θα τα ταχυδρομήσει πιθανότατα μετά τις εκλογές. Και από τις αρχές Ιουλίου, θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα πρώτα εκκαθαριστικά για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος έτους 2011. Τα εκκαθαριστικά που εκτός από τον φόρο εισοδήματος θα περιλαμβάνουν το τέλος επιτηδεύματος για ένα εκατομμύριο επαγγελματίες αλλά και την εισφορά αλληλεγγύης η οποία θα επιβληθεί σε όλους τους Έλληνες με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Ειδικά το εκκαθαριστικό για τον φόρο του 2011, θα είναι εφιαλτικό. Δεν 
είναι μόνο το γεγονός ότι θα περιλαμβάνει τους δύο επιπλέον φόρους που προαναφέρθηκαν.

Θα εμπεριέχει και τις ακόλουθες επιβαρύνσεις:

*       Την επίπτωση από την αναδρομική μείωση του αφορολογήτου στις 5000 ευρώ
*       Την επίπτωση από την κατάργηση ή το ψαλίδισμα σειράς φορολογικών απαλλαγών
*       Την επίπτωση από την κατάργηση της έκπτωσης για τη συλλογή αποδείξεων
*       Την επίπτωση από την αύξηση των τεκμηρίων ακόμη και πάνω από 50%.

Βάζοντας κάτω το πρόγραμμα του τι έχουμε να πληρώσουμε από εδώ και στο εξής, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι αποκαρδιωτικό. Κάθε μήνα από  τώρα και μέχρι τον Δεκέμβριο, θα πληρώνουμε τουλάχιστον έναν ή δύο φόρους.


Το πρόγραμμα πληρωμής φόρων προδιαγράφεται ως εξής:


1.      
Απρίλιος: Θα πληρώσουμε την πρώτη δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ

2.      
Μάιος: Αναμένεται να έρθουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΤΑΚ έτους 2009. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ καθώς δεν υπάρχουν δόσεις.

3.      
Ιούνιος: Θα πληρώσουμε τη δεύτερη δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ

4.      
Ιούλιος: Θα φτάσουν τα πρώτα εκκαθαριστικά για τον φόρο εισοδήματος του 2012. Όσοι παραλάβουν εκκαθαριστικό τον Ιούλιο (και θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες καθώς περίπου τέσσερα εκατομμύρια θα υποχρεωθούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι το εκκαθαριστικό θα εκδοθεί σχεδόν αυτόματα και θα ταχυδρομηθεί άμεσα.

5.      
Αύγουστος: Θα πληρώσουμε την τρίτη δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ

6.      
Σεπτέμβριος: Θα έρθει η 2η από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος έτους 2011

7.      
Οκτώβριος: Θα πληρώσουμε την 4η δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ.Επίσης, τον ίδιο μήνα θα υποχρεωθούμε να αγοράσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης προς 1,4 ευρώ το λίτρο λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης και της εξίσωσής του με τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο κίνησης.

8.      
Νοέμβριος: Θα έρθει η 3η από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις πληρωμής
του φόρου εισοδήματος έτους 2011. Για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας να προγραμματίζουν την πληρωμή του ΦΑΠ έτους 2010, της έκτακτης εισφοράς στην ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ αλλά και τον ΦΑΠ του 2011.

9.      
Δεκέμβριος: Θα πληρώσουμε την 5η δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ. Επίσης, θα έρθουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Αρίστος Οικονομίδης


σχετικα αρθρα