current views are: 1

6 Απριλίου 2012
Δημοσίευση06:20

Μειώθηκαν οι μισθοί στη Βρετανία- Οριακή ανάπτυξη της οικονομίας

Χαμηλότερους μισθούς λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον οικονομικό τομέα στη Βρετανία.

Δημοσίευση 06:20’
αρθρο-newpost

Χαμηλότερους μισθούς λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον οικονομικό τομέα στη Βρετανία.

Χαμηλότερους μισθούς λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον οικονομικό τομέα στη Βρετανία. Σύμφωνα με έρευνα της Συνομοσπονδίας της Βρετανικής Βιομηχανίας, απόσπασμα της οποίας μετέδωσε το Reuters, ο  πρώτος μισθός ενός εργαζόμενου έχει μειωθεί από πέρυσι κατά 7,6%, ενώ τα έσοδα των ανώτερων στελεχών στον ίδιο  τομέα μειώθηκαν από το Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο κατά 16,5% .
Όπως επισημαίνει η  Συνομοσπονδία, οι επενδυτικές τράπεζες κατά κύριο λόγο, καθώς και άλλες οικονομικές επιχειρήσεις «χτυπήθηκαν» το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου χρόνου, από την κρίση της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να γίνουν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Λονδίνο.

Παρ΄ ότι οι απολύσεις έχουν περιοριστεί, ο μέσος μισθός ανώτερων τραπεζιτικών, διαχειριστών κεφαλαίων και αναλυτών έχει πέσει στις 78.003 λίρες (123.000 δολάρια) τον Μάρτιο, ενώ σε άλλες θέσεις στον οικονομικό πάντα τομέα (αναλυτές χαρτοφυλακίου για παράδειγμα) πληρώνονται με μισθούς μειωμένους κατά 12,7% μισθούς σε διάστημα των τελευταίων 12 μηνών (τον φετινό Μάρτιο ο μέσος μισθός είναι 44.605 λίρες και πέρυσι ήταν 51.099 λίρες).

Οριακή ανάπτυξη στο α΄τρίμηνο

Οριακή ανάπτυξη παρουσίασε η βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (Niesr).

Σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το βρετανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% την εν λόγω περίοδο. Εν τω μεταξύ, το Niesr αναθεώρησε την εκτίμησή του για το τρίμηνο μέχρι το Φεβρουάριο, από ανάπτυξη 0,1% που είχε αρχικά ανακοινώσει.

Η εκτίμηση του ινστιτούτου έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή, η οποία αυξήθηκε κατά 0,4% το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με το Niesr, η βρετανική οικονομία απέφυγε κατά πάσα πιθανότητα την τεχνική ύφεση, την οποία σηματοδοτούν δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης του ΑΕΠ.


σχετικα αρθρα