Απώλειες 9,1 δισ. δολ. για τους 20 κροίσους

Απώλειες 9,1 δισ. δολ. για τους 20 κροίσους
Φτωχότεροι κατά 9,1 δισ. δολάρια συνολικά, έγιναν οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη μέσα σε μία εβδομάδα. Αιτία η  πτώση των χρηματιστηριακών αγορών που οδήγησε και στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του S&P 500 για το 2012.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Μεξικανός Carlos Slim έχασε 1,5 δισ. δολ. καθώς οι μετοχές της εταιρίας του America Movil SAB μειώθηκαν κατά 2,2%. Ωστόσο, ο 72χρονος Μεξικανός παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με προσωπική περιουσία 69,2 δισ. δολ. σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Ο δεύτερος στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων ο Li Ka-Shing, υπολογίζεται ότι  έχασε 144 εκατ. δολ. αυτή την εβδομάδα καθώς η μετοχή της εταιρίας του, της Hutchison Whampo, υποχώρησε κατά 1,1%.

Ο Βραζιλιάνος Eike Batista έχασε 574,4 εκατ. δολ. καθώς η μετοχή της OGX Petroleio & Gas Participacoes SA κατέγραψε πτώση 3% σε εβδομαδιαία βάση.

Ο Ισπανός Amancio Ortega, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,2 δισ. δολ. στα 39,4 δισ. δολ. καθώς η μετοχή τη Industria de Diseno Textil  που ελέγχει και τη Zara μειώθηκε κατά 0,3% μέσα στην εβδομάδα.

Τέλος, η περιουσία του Stefan Perrson μειώθηκε κατά 1,4 δισ. δολάρια στα  23,2 δισ. δολ. μετά από την πτώση της μετοχής της εταιρείας του H&M κατά 3,8%. Η περιουσία του Bill Gates μειώθηκε αυτή την εβδομάδα κατά 558,1 εκατ. δολ. στα 63,2 δισ. δολ.

Πηγή: Bloomberg

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο