Φτωχότεροι κατά 9,1 δισ. δολάρια συνολικά, έγιναν οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη μέσα σε μία εβδομάδα. Αιτία η  πτώση των χρηματιστηριακών αγορών που οδήγησε και στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του S&P 500 για το 2012.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Μεξικανός Carlos Slim έχασε 1,5 δισ. δολ. καθώς οι μετοχές της εταιρίας του America Movil SAB μειώθηκαν κατά 2,2%. Ωστόσο, ο 72χρονος Μεξικανός παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με προσωπική περιουσία 69,2 δισ. δολ. σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Ο δεύτερος στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων ο Li Ka-Shing, υπολογίζεται ότι  έχασε 144 εκατ. δολ. αυτή την εβδομάδα καθώς η μετοχή της εταιρίας του, της Hutchison Whampo, υποχώρησε κατά 1,1%.

Ο Βραζιλιάνος Eike Batista έχασε 574,4 εκατ. δολ. καθώς η μετοχή της OGX Petroleio & Gas Participacoes SA κατέγραψε πτώση 3% σε εβδομαδιαία βάση.

Ο Ισπανός Amancio Ortega, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,2 δισ. δολ. στα 39,4 δισ. δολ. καθώς η μετοχή τη Industria de Diseno Textil  που ελέγχει και τη Zara μειώθηκε κατά 0,3% μέσα στην εβδομάδα.

Τέλος, η περιουσία του Stefan Perrson μειώθηκε κατά 1,4 δισ. δολάρια στα  23,2 δισ. δολ. μετά από την πτώση της μετοχής της εταιρείας του H&M κατά 3,8%. Η περιουσία του Bill Gates μειώθηκε αυτή την εβδομάδα κατά 558,1 εκατ. δολ. στα 63,2 δισ. δολ.

Πηγή: Bloomberg