Αρχίζει η κατασκευή του του τέταρτου τμήματος (Lot 4) του αυτοκινητοδρόμου «Στρούμα» (Στρυμόνας), που συνδέει την πόλη Σαντάνσκι με τη συνοριακή διάβαση Κούλατα στα σύνορα Ελλάδας- Βουλγαρίας, από την Άκτωρ ΑΤΕ.

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του έργου, παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, της υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων Λιλιάνα Πάβλοβα, του υπουργού Μεταφορών, Τεχνολογίας της Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ιβάιλο Μόσκοφσκι, του πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια Θρασύβουλου Σταματόπουλου, του επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης των Υποδομών της Βουλγαρίας Λαζάρ Λαζάροφ, αλλά και βουλευτών και εκπρόσωπων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.


Η κατασκευή του έργου θα γίνει σε διάστημα 23 μηνών και  χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών της τρέχουσας (2007-2013) Περιόδου κατά 80% και από τον προϋπολογισμό της Βουλγαρίας κατά 20%.


Ο αυτοκινητόδρομος «Στρούμα» (Στρυμόνας) συνολικού μήκους 156 χιλιομέτρων αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα IV (από την κεντρική Ευρώπη ως τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα μέσω των πόλεων Βίντιν και Σόφιας).