Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα αποστέλλουν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο γερμανός υπουργός Οικονομικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή τους στην εκπομπή «60 Minutes»  του αμερικανικού δικτύου CBS που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ ενόψει και των ελληνικών εκλογών, είναι άκρως αναγκαίο να υπηρετηθεί με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.


Αναφέρει ακόμη ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την υποχρεωτική έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν».


Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ίδια εκπομπή αναφέρει ότι «χώρες οι οποίες έχουν ζήσει για χρόνια πέραν των δυνατοτήτων τους και πρέπει να εφαρμόσουν τώρα μέτρα λιτότητας τείνουν να κατηγορούν για αυτό άλλους και όχι τους εαυτούς τους.


Είναι λογικό για ανθρώπους που υποφέρουν από δικά τους λάθη, να ρίχνουν το φταίξιμο σε άλλους, προσθέτει ο γερμανός υπουργός, υποστηρίζοντας πως το να ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους, «είναι απόλυτα φυσιολογικό».