Η ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων της Κροατίας πρέπει να ολοκληρωθεί, τονίζει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνοντας ότι "αυτό προβλέπεται από τη συνθήκη ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι σύμφωνη με τους κανόνες ανταγωνισμού της ευρωπαϊκής αγοράς".
Εκπρόσωποι της ΕΕ χαρακτήρισαν την ιδιωτικοποίηση ως «μονόδρομο» αφού θα αποτελέσει ένα πρώτο «βήμα» για την περαιτέρω ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητάς τους.

Από κροατικής πλευράς το υπουργείο Οικονομικών της χώρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στις 22 Μαρτίου η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την προσφορά της εταιρείας DIV για την απόκτηση 8.073.568 μετοχών του ναυπηγείου Brodosplit στο Σπλιτ και απέρριψε τις προσφορές του επιχειρηματία Ντάνκο Κόντσαρ για την απόκτηση των ναυπηγείων στο Τρόγκιρ και τη Κραλιέβιτσα.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκαν για την πρόθεση της κροατικής κυβέρνησης να αναζητήσει νέα λύση για την ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου «3.Maj”, διαδικασία που αντιμετωπίζει δυσκολίες εξαιτίας, κυρίως, της έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος.