Δεν έχουμε ζητήσει καμία οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομίας Louis De Guindos σε συνέντευξη που έδωσε αργά χθες το βράδυ στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

«Εάν είχαμε καταθέσει αίτημα για βοήθεια θα σήμαινε ότι έχουν αποτύχει οι οικονομικές πολιτικές και θα έστελνε αρνητικό μήνυμα στις αγορές, θα ήταν η χειρότερη δυνατή λύση, η τελευταία που θα εξετάζαμε», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός, σύμφωνα με το Bloomberg.


Εξάλλου, εκτίμησε η χώρα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση χωρίς εξωτερική βοήθεια, ενώ όπως πρόσθεσε δεν έχει νόημα να συγκρίνεται με την Ελλάδα, καθώς η κατάσταση στις δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετική.


Την ίδια ώρα σε δημοσίευμά του το Reuters  αναφέρει ότι  ο  De Guindos σημείωσε ότι η ισπανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα σταθερότητας της χώρας, το οποίο θα καλύπτει και το στόχο για τη μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2013. Το έλλειμμα της Ισπανίας διαμορφώθηκε στο 8,5% του ΑΕΠ πέρυσι και το συμβούλιο Eurogroup ζήτησε από τη Μαδρίτη να το μειώσει φέτος στο 5,3% του ΑΕΠ.