«Κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο για τις χώρες της ζώνης του ευρώ οι οποίες αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα. Τώρα θα πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και να σταματήσουν τις απαιτήσεις» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ απέκλεισε τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής στήριξης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung (Nόιε Οζναμπρύκερ Τσάιτουγκ) δήλωσε ότι η Γερμανία έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο. «Τα κράτη εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε στο δρόμο προς μια δημοσιονομική ένωση και υπάρχει ισχυρός μηχανισμός στήριξης ως ασφαλιστική δικλείδα». Ο Σόιμπλε υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των κρατών – μελών. 


«Το σημαντικό είναι να κάνουν όλοι τις υποχρεώσεις τους και να σταματούν με ολοένα νέες απαιτήσεις, φήμες και ερωτήματα να δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στο φυτό της εμπιστοσύνης, που πάει να ανθίσει». Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η Γερμανία διαδραματίζει ρόλο – κλειδί στην κρίση χρέους. «Αυτήν τη στιγμή η χώρα δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, αλλά αυτό δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να διατηρηθεί» πρόσθεσε ερμηνεύοντας την εξέλιξη ως δείγμα αβεβαιότητας. Ανέφερε επίσης ότι η χώρα του θα καταβάλει το μερίδιο εισφορών στο σχεδιαζόμενο μόνιμο μηχανισμό στήριξης νωρίτερα από ότι έχει συμφωνηθεί, δηλαδή από 8,7 δισ. ευρώ φέτος και του χρόνου, ενώ η τελευταία δόση των 4,3 δισ. ευρώ θα καταβληθεί το 2014.