Περίπου 100.000 άνθρωποι αναμένεται να μείνουν άνεργοι στη Βρετανία  μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της  IPPR η ανεργία θα κορυφωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και δεν θα υποχωρήσει νωρίτερα από 18 μήνες.
Η βορειοδυτική και Ανατολική Αγγλία, το Λονδίνο, το Yorkshire και το Humberside αναμένεται να καταγράψουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις ανέργων, σημειώνεται στην έρευνα ενώ στον αντίποδα η West Midlands, Βόρεια Ιρλανδία και η νοτιοδυτική αναμένεται να καταγράψουν τα χαμηλότερα ποσοστά

Βάσει των στοιχείων περισσότεροι από 50.000 άνδρες και 50.000 γυναίκες θα μείνουν χωρίς δουλεία φέτος καθώς συνεχίζεται η περικοπή των θέσεων στο δημόσιο τομέα. Μάλιστα εκτιμάται ότι από το σύνολο αυτό, περισσότεροι από 40.000 άνεργοι θα είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών.

«Η τραγωδία της χαμηλής ανάπτυξης της οικονομίας οδηγεί σε εκτίναξη της ανεργίας εφέτος ακόμη και αν σημειωθούν σημάδια βελτίωσης» δήλωσε η Kayte Lawton, επικεφαλής του τομέα έρευνας της IPRR.
Η υψηλή ανεργία γίνεται ένα μόνιμο χαρακτηριστικό της βρετανικής οικονομίας όπως είχε συμβεί και στη δεκαετία του ΄80, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της χώρας «όσο οι προοπτικές της διεθνούς οικονομίας παραμένουν δύσκολες, εμείς θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να βοηθήσουμε τους ανέργους να βρουν μία δουλειά».

Βάσει των πρόσφατων στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), η ανεργία στη Βρετανία ανήλθε στο πρώτο τρίμηνο του έτους το 8,4% από 28.000 σε 2,67 εκατ. άτομα με την πλειοψηφία αυτών να είναι γυναίκες.   

Πηγή: BBC