Στις ευκαιρίες αγοράς ακινήτων που προσφέρουν τα ελληνικά νησιά αναφέρεται η εφημερίδα die Welt σε  ρεπορτάζ με τίτλο «Κυνήγι ευκαιριών στα ελληνικά νησιά».

Ο λόγος για την αύξηση των γερμανών τουριστών προς τη Ρόδο για να εξερευνήσουν δυνατότητες αγοράς ακινήτων σε μειωμένες τιμές. «Για τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς που ονειρεύονται το δικό τους σπίτι στην ηλιόλουστη Μεσόγειο η μείωση τιμών καθιστά ελκυστικά τα ελληνικά ακίνητα», επισημαίνει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι «πολλοί επίσης είναι σκεπτικιστές αναφορικά με το εάν η χώρα καταφέρει να βγει από την ύφεση και να παραμείνει στην ευρωζώνη. Πολλοί ενδιαφερόμενοι φοβούνται ότι για τα ευρώ που δαπανούν σήμερα για ένα ακίνητο μια μέρα θα λάβουν δραχμές».


Τέλος στην εφημερίδα δημοσιεύεται ρεπορτάζ για την ζοφερή κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι ένας φαύλος κύκλος», δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής οικονομικών και οικονομικός σύμβουλος Παπαδήμου και προσθέτει ότι «όσο περισσότερες περικοπές κάνει κανείς, τόσο ισχυρότερη γίνεται η ύφεση και τόσο περισσότερο συρρικνώνονται τα φορολογικά έσοδα. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις προσδοκίες. Η ύφεση θα περάσει όταν ο πληθυσμός δει ότι η κατάσταση σταθεροποιείται».


Πηγή: Deutsche Welle