Ύστατη «έκκληση αγωνίας προς τους Έλληνες ναυτικούς», για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, απηύθυνε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Σύμφωνα με τον ΕΣΠ, η προγραμματισμένη απεργία για Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη «δεν πλήττει μόνο την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, δίνοντας τη χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, του τουρισμού και της γεωργίας, στερεί παράλληλα την ανάγκη και τη χαρά χιλιάδων ταξιδιωτών και νησιωτών, να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, τους γονείς τους, να κάνουν Ανάσταση και να προσκυνήσουν στην εκκλησία του χωριού τους».


«Χωρίς να παραβλέπουμε τα δίκαια αιτήματα της Π.Ν.Ο., ευελπιστούμε η τελική απόφασή της να επιδείξει την κοινωνική ευαισθησία που αρμόζει στην ελληνική ναυτοσύνη και για τις ημέρες του Πάσχα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.


«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διχαστεί η κοινωνία και η εθνική οικονομία να πλησιάσει το απόλυτο μηδέν, σημείο από το οποίο δεν θα δύναται να επανεκκινήσει» καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.