current views are: 1

9 Απριλίου 2012
Δημοσίευση14:06

Πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Την επιβολή προστίμων σε εισηγμένες του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Δημοσίευση 14:06’
αρθρο-newpost

Την επιβολή προστίμων σε εισηγμένες του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Την επιβολή προστίμων σε εισηγμένες του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Αναλυτικά, η Επιτροπή έλαβε τις εξής αποφάσεις:

•Επέβαλε πρόστιμο € 20.000 στον κ. Χαράλαμπο Νάτση, υπάλληλο της εταιρίας «ΜΟMENTUM FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ» κατά το διάστημα του ελέγχου, διότι παρείχε την υπηρεσία της διαχείρισης χαρτοφυλακίου πελατών κατά παράβαση της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν.2396/1996. Για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκε πρόστιμο € 10.000 στην εταιρία «ΜΟMENTUM FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ» διότι οι μηχανισμοί εσωτερικού ελέγχου της εταιρίας ως προς την εποπτεία των ενεργειών του ανωτέρω υπαλλήλου της δεν ήταν επαρκείς. 

•Επέβαλε συνολικό πρόστιμο € 15.000 στην εταιρία «T BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ως καθολικής διαδόχου της ASPIS BANK, επειδή η εταιρεία διέθετε τίτλους σε πελάτες χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη σύμβαση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών. 

•Επέβαλε συνολικό πρόστιμο €13.000 στην εταιρία «ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ A.Ε.Π.Ε.Υ» για παραβάσεις της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς. 

•Επέβαλε πρόστιμο € 10.000 στην εταιρία «ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.Α.-ΔΡΟΜΕΑΣ» διότι δεν προέβη έγκαιρα σε δημοσιοποίηση προνομιακής πληροφορίας σχετικά με την εξέλιξη συμμετοχής της εταιρίας σε διαγωνισμό της Ευρωπαικής Ενωσης, κατά παράβαση του ν. 3340/2005. 

• Επέβαλε πρόστιμο € 9.000 στον κ. Πάνο Γερμανό, μέτοχο της «MULTIRAMA AEBE», διότι ανήγγειλε εκπρόθεσμα σημαντική μεταβολή συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της παραπάνω εταιρίας κατά παράβαση του ν.3556/2007. 

• Επέβαλε πρόστιμο € 4.000 στον κ. Μάρκο Καράσσο, μέτοχο της «ΤΕΞΑΠΡΕΤ A.E.», διότι ανήγγειλε εκπρόθεσμα σημαντική μεταβολή συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της παραπάνω εταιρίας κατά παράβαση του ΠΔ 51/92 

• Επέβαλε πρόστιμο € 3.000 στην εταιρία «ΑVENIR LEISURE & ENTERTAINMENT Πληροφορική A.E.» λόγω εκπρόθεσμης δημοσιοποίησης της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της 30.6.2010, κατά παράβαση του ν.3556/2007. 

• Επέβαλε πρόστιμο € 2.000 στην εταιρία «ΟRANGE PARTNERS A.Ε.Π.Ε.Υ» για πλημμελείς διαδικασίες καταγραφής εντολών των πελατών της. 

• Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας ως προς την παροχή ορισμένων επενδυτικών υπηρεσιών της εταιρείας «GUARDIAN TRUST ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ A.Ε.Π.Ε.Υ.» κατόπιν σχετικού αιτήματός της. 

• Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας «FINANCIAL ANALYTICS ΑΕΕΔ», με έδρα την Αθήνα, σύμφωνα με την παρ. 1(ε) του άρθρου 39 του ν. 3606/2007, επειδή η εταιρεία έχει υποπέσει σε σοβαρές και επανειλημμένες παραβάσεις της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς.


σχετικα αρθρα