Στην εμπορική συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής και διανομής τροφίμων Γαία Τρόφιμα (GAEA) προέβη η θυγατρική του ομίλου Κορρές, Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης.

Η συμφωνία πενταετούς διάρκειας, αφορά αρχικά πέντε (5) αγορές -Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Σκανδιναβικές χώρες και Κίνα- και αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.
 

Η σειρά των αφεψημάτων με Κρόκο Κοζάνης διατίθεται ήδη σε περισσότερες από 15 αγορές -Ελλάδα (2.500 σημεία πώλησης), Κύπρος,  Ρωσία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία.
 

Η GAEA, με εξειδίκευση και καταγεγραμμένη επιτυχία στην προώθηση premium προϊόντων διεθνώς, εντάσσει για πρώτη φορά στο πορτφόλιο της αφεψήματα, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα, αλλά και μοναδικότητα των συγκεκριμένων προϊόντων. Το ήδη υπάρχον ευρύ δίκτυο διανομής της GAEA, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών, στοχευμένων σημείων πώλησης, όπως Whole Foods (ΗΠΑ), Waitrose (Ην. Βασίλειο), Edeka (Γερμανία) κλπ, καθώς και η τεχνογνωσία και βαθιά γνώση των αγορών που διαθέτει, αποτελούν εχέγγυα για την εκτεταμένη τοποθέτηση των προϊόντων της Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης, που εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 1.500 σημεία (super markets) κατά το πρώτο έτος της συνεργασίας.


Στις αγορές που περιλαμβάνει η συμφωνία, θα διατεθούν tailor made συσκευασίες των αφεψημάτων με Kρόκο Κοζάνης, που θα φέρουν και το λογότυπο της GAEA. Ειδικότερα στην Αμερική, προβλέπεται συνέργεια με τη διακεκριμένη, Ελληνο-Αμερικανίδα chef Cat Cora (μεταξύ άλλων συν-ιδρύτρια του οργανισμού Chefs For Humanity, εκπρόσωπος της UNICEF και τηλεοπτική προσωπικότητα), η οποία θα προβάλλεται έντονα και μέσω της συσκευασίας, μεγιστοποιώντας την αναγνωρισιμότητα και προώθηση των προϊόντων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί συνεργασία του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης (55%) και της ΚΟΡΡΕΣ (45%).