Μία ολόκληρη συνεδρίαση χρειάστηκε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για να εγκρίνει, με τρίμηνη καθυστέρηση μάλιστα, ένα και μόνο πρόγραμμα για επιχειρησιακούς πελάτες και μία προσφορά πασχαλινής δωροεπιταγής του ΟΤΕ!
Ρίχνοντας «στάχτη στα μάτια» με μία προφανώς παραπλανητική ανακοίνωση, η ΕΕΤΤ θέλει να πείσει ότι κάνει τη δουλειά της, εγκρίνοντας «12 νέα τιμολογιακά προγράμματα» όταν εκκρεμεί πρόταση του Οργανισμού για 25% φθηνότερα προγράμματα double play με internet και ομιλία!


Ακολουθεί η απάντηση από πλευράς ΟΤΕ:

· «Πρόκειται για ΈΝΑ ΚΑΙ ΜΌΝΟ νέο πρόγραμμα, για επιχειρησιακούς πελάτες που μπορεί να έχουν από μια (1) έως τέσσερις (4) συνδέσεις (2Mbps ή 24Mbps), το οποίο εγκρίνεται με καθυστέρηση, καθώς είχε κατατεθεί σχεδόν προ τριμήνου.
· Τα υπόλοιπα 4 «προγράμματα» αφορούν ΜΊΑ πασχαλινή ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΉ ΕΝΈΡΓΕΙΑ των καταστημάτων ΟΤΕ για διάθεση δωροεπιταγής 50 ευρώ σε 4 υφιστάμενα και ήδη εγκεκριμένα προγράμματα του ΟΤΕ.
· Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις έχουν υπολογιστεί βάσει του κοστολογικού μοντέλου του 2011. Για τους εναλλακτικούς παρόχους η ΕΕΤΤ έχει ήδη, από τα μέσα Φλεβάρη, καθορίσει μειωμένες τιμές χονδρικής βασισμένες στο κοστολογικό μοντέλο του 2012 που εφαρμόζονται αναδρομικά από τον Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή Ο ΟΤΕ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΘΈΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΝΈΑ, ΈΩΣ ΚΑΙ 25% ΦΘΗΝΌΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ DOUBLE PLAY ΜΕ INTERNET ΚΑΙ ΟΜΙΛΊΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΊΑ Η ΕΕΤΤ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΊ ΑΚΌΜΗ.»