Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου υποδομών, μεταφορών και δικτύων εντάχθηκε το έργο της αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λάρισας- Γορίτσα του Περιφερειακού Βόλου, με προϋπολογισμό 6,8 εκατ. ευρώ. Η προκήρυξη του έργου θα γίνει στις αρχές Μαΐου 2012.
Οι υπολειπόμενες εργασίες αφορούν σε βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του εν λόγω τμήματος, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η αντιολισθηρή στρώση ασφαλτοτάπητα , αντιπλημμυρικές τάφροι, παράπλευρο οδικό δίκτυο, πεζογέφυρες και αντιθορυβικά πετάσματα.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης ανέφερε: «Η ολοκλήρωση του Περιφερειακού Βόλου, αποτελούσε προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων. Μετά την ένταξη του τμήματος Α/Κ Λάρισας- Γορίτσα προϋπολογισμού 6,8 εκ. ευρώ στο ΠΔΕ και τη δημοπράτησή του τις επόμενες μέρες, και με τη δημοπράτηση του τμήματος Γορίτσα – Αγριά που έγινε τον Ιανουάριο 2012 προϋπολογισμού 13,6 εκ. ευρώ ολοκληρώνεται ένα πολύπαθο έργο , που ταλαιπώρησε τα τελευταία δέκα χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.».