Περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ εισρέουν στην αγορά της Καβάλας από τη λειτουργία της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, όπως δήλωσε τοπικό μέσο ενημέρωσης ο Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Γ. Τσιμενίδης.
Σύμφωνα με τον κ. τσιμενίδη η εταιρεία η οποία υπολειτουργεί από τις αρχές του έτους, έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι  «Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια στον ακαριαίο θάνατο».

Όπως εξήγησε αν σταματήσει να λειτουργεί το εργοστάσιο, θα είναι ακατόρθωτη η επαναλειτουργία του. Το εργοστάσιο, υπολειτουργεί από τις αρχές του έτους, αφού τέθηκε εκτός λειτουργίας το 70% των μονάδων παραγωγής λιπασμάτων. Το απόθεμα αμμωνίας, που είναι η βασική πρώτη ύλη, επαρκεί για τις επόμενες 3 με 5 ημέρες, ενώ καταγγέλλει ότι «στις συναντήσεις που έγιναν με στελέχη της κυβέρνησης, το μόνο που εισέπραξαν ήταν υποσχέσεις...».

«Μας κοροϊδεύουν και μας εμπαίζουν. Έχουμε αγανακτήσει. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να επαναστατήσουμε», είπε.Συνεχίζοντας αναρωτήθηκε «αν η Καβάλα έχει ανάγκη αυτές τις 1.200 θέσεις εργασίας και τα 50 εκατομμύρια που «πέφτουν» στην αγορά της Καβάλας από την δραστηριότητα της ΒΦΛ».

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παγκαβαλιώτικο Συλλαλητήριο στις 13:00 το μεσημέρι καθώς και στάση εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από ώρα 13:00 έως 15:00 την ίδια μέρα.

Επίσης προγραμματίστηκε κάθοδος στην Αθήνα της Επιτροπής Αγώνα με σκοπό να συναντηθεί και να ενημερώσει τους αρμόδιους υπουργούς, τους επικεφαλής των κομμάτων και την εργοδοσία ώστε να διασφαλισθεί η συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου.
Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται και η κάθοδος στην Αθήνα των 1.200 εργαζομένων στην Αθήνα.


Με πληροφορίες από kavalanet.gr