Το βλέμμα της στην αγορά βιντεολόττο στρέφει η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Ήδη η διοίκηση στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε προχώρησε στη  σύσταση Γενικής Διεύθυνσης για την επιχειρησιακή υποστήριξη του έργου των παιγνιομηχανημάτων (VLTs), της οποίας ηγείται  ο  κ. Αλέξανδρος  Δούκας.

Την ίδια στιγμή, βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου η οριστικοποίηση του κανονισμού λειτουργίας των βιντεολόττο από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και την Ε.Ε., προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την δημοσιοποίηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος (RFP) για τεχνολογικό πάροχο.


Όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις προοπτικές του Οργανισμού, εάν εφαρμοστούν ως έχουν προγραμματιστεί, οι διαδικασίες και εκδοθούν οι κανονισμοί παιχνιδιών, τότε στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς θα αρχίσουν να λειτουργούν τα πρώτα καταστήματα με VLTs.


Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας από το σύνολο των παιγνιομηχανημάτων, τα 16.500 παιγνιομηχανήματα ο ΟΠΑΠ θα τα εγκαταστήσει και θα τα εκμεταλλεύεται μέσω των πρακτορείων του και τα υπόλοιπα 18.500 παιγνιομηχανήματα, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, θα τα παραχωρήσει για εκμετάλλευση σε 4-10 παραχωρησιούχους, οι οποίοι θα τα εγκαταστήσουν σε αμιγείς χώρους.


Τα μηχανήματα θα λειτουργούν σε καταστήματα αποκλειστικής λειτουργίας (Gaming Halls) σε συνεργασία με το δίκτυο των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, ενώ η διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει  στην μελέτη και αποτύπωση της ελληνικής επικράτειας για την βέλτιστη κατανομή των Gaming Halls σε επίπεδο καλλικρατικού δήμου. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει την αρχιτεκτονική και Η/Μ μελέτη των Gaming Halls, τα οποία θα φέρουν την εμπορική ονομασία (brand name) GOLD.


Ιδιαίτερα θετικά κρίνεται η κίνηση αυτή του Οργανισμού και από την Morgan Stanley, η οποία σε πρόσφατη έκθεσή της εκτιμά ότι τα VLTs αναμένεται να «μεταμορφώσουν» τον ΟΠΑΠ ως εταιρεία. «Ο ΟΠΑΠ θα κάνει ένα “άλμα” που δεν έχει γίνει ποτέ κάτι ανάλογο στην ιστορία του, καθώς σε 750 καταστήματα θα εγκατασταθούν 16.500 μηχανήματα» αναφέρεται στην έκθεση.


Α.Κ.