Να μεταναστεύσει σκέφτεται ένας στους πέντε Βρετανούς με καταθέσεις που ξεπερνούν τις 250.000 λίρες!
Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του Lloyds TSB International Wealth, το 19% των πλούσιων Βρετανών σκέφτεται να μεταναστεύσει σε χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, ή ακόμη πιο μακριά, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία ή στον Καναδά.

Περισσότεροι από τους μισούς εξ όσων ερωτήθηκαν επικαλέστηκαν την εγκληματικότητα και τις αντικοινωνικές συμπεριφορές ως τους λόγους που θα έφευγαν, ενώ ανέφεραν επίσης τον άσχημο καιρό και το υψηλό κόστος ζωής.
Σε αυτό το ποσοστό «συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός επιτυχημένων, ικανών προσώπων τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο Μπόις Σμιθ, διευθυντής του τμήματος, ο οποίος επέβλεψε την έρευνα, σε μια ανακοίνωση της τράπεζας.

Τι θα άλλαζε την γνώμη των πλουσίων ώστε να μην εγκαταλείψουν τη Βρετανία; Πάνω από το 60% ανέφεραν ότι οι επενδύσεις σε καλύτερες υποδομές θα έκαναν τη Βρετανία πιο ελκυστική, ενώ περίπου το 50% θέλει λιγότερη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις και χαμηλότερη φορολογία.