Ξεπέρασε το 6% το κόστος δανεισμού στην Ισπανία, αυξάνοντας και πάλι την προοπτική της διάσωσης. 
Ειδικότερα η απόδοση των δεκαετών ομολόγων ανήλθε στο 6,1% ενόψει των δημοπρασιών που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη. 

Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας εξακολουθεί να αυξάνεται σταθερά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ οι επενδυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εγχώριες τράπεζες εξαρτώνται αποκλειστικά από τα δάνεια έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
 

Η απόδοση δείχνει ότι αν η Ισπανία ήθελε να δανειστεί σήμερα για τα επόμενα 10 χρόνια, θα πλήρωνε πάνω από 6%. 
 

Συγκριτικά, η απόδοση των δεκαετών ομολόγων με εκείνα της Γερμανίας, την ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, είναι 1,73%.


Aπό την πλευρά του, ο 
υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίνδος υποστήριξε σήμερα ότι η νευρικότητα των αγορών απέναντι στη χώρα του μπορεί να συνεχιστεί λόγω των «αμφιβολιών για το ευρωπαϊκό σχέδιο» που τροφοδοτούνται κυρίως από την ανησυχία για την ικανότητα των αυτόνομων περιοχών να μειώσουν τα ελλείμματά τους.


«Εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το ευρωπαϊκό σχέδιο και, υπ' αυτήν την έννοια, μπορεί να ξαναδούμε καταστάσεις όπως αυτές της περασμένης εβδομάδας», είπε ο ντε Γκίνδος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερία Ελ Μούντο.