Προβλημάτων συνέχεια για την άλλοτε κραταιά Carrefour – Μαρινόπουλος οι πωλήσεις της οποίας συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο γαλλικός όμιλος η πτώση του τζίρου το πρώτο τρίμηνο άγγιξε το 16,4% και σε συγκρίσιμη βάση το 15,9%, με αποτέλεσμα να συμπιεστούν περαιτέρω στα 521 εκατ. ευρώ από 625 εκατ. ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2011.


Η πτώση αυτή αποδίδεται από τη μητρική στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ενώ στελέχη της αγοράς σημειώνουν ότι μέρος αυτής της απώλειας οφείλεται στην ένταση των προσφορών και στην προτίμηση των καταναλωτών σε πιο οικονομικές λύσεις, όπως τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.


Σε επίπεδο ομίλου η αλυσίδα ανακοίνωσε αύξηση 1,5% στις πωλήσεις α΄ τριμήνου. Ωστόσο οι πωλήσεις της, χωρίς τα πετρελαιοειδή, μειώθηκαν 3,8% στην Ευρώπη (πλην της Γαλλίας) στα 6,2 δισ. ευρώ και μειώθηκαν 0,3% στην Γαλλία στα 9,4 δισ. ευρώ, με τις συνολικές πωλήσεις να έχουν διαμορφωθεί στα 22,49 δισ. ευρώ ελαφρά υψηλότερες απ’ αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές.


Γιώργος Παλαιολόγος