Ο Καναδάς σχεδιάζει την καθιέρωση ενός νέου είδους χρημάτων. Δεν πρόκειται για κάποιο χαρτονόμισμα ή κέρμα αλλά για ένα πρωτοποριακό τσιπ.


Το Βασιλικό Νομισματοκοπτείο του Καναδά ανακοίνωσε τη μελλοντική διάθεση στην αγορά του MintChip, με το οποίο στοχεύει στην αντικατάσταση του παραδοσιακού χρήματος. 


Το τσιπ, το σύστημα του οποίου δεν θα έχει κάποια βάση δεδομένων, θα δίνει τη δυνατότητα «αποθήκευσης» χρηματικών ποσών, τα οποία εν συνεχεία θα μπορεί ο κάτοχος να ξοδεύει -είτε πρόκειται για μεγάλες συναλλαγές είτε για μικροποσά (κάτω από ένα δολάριο).


Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύγχρονο πορτοφόλι με εικονικά χρήματα κι όχι για κάποιου είδους αντικαταστάτη των πιστωτικών καρτών, μιας και χάνοντας το τσιπ κάποιος (με το υποθετικό ποσό των 5 δολαρίων), θα είναι σαν να έχει χάσει το αντίστοιχο ποσό σε παραδοσιακό χρήμα κι όχι υποθετικό (πιστωτική κάρτα).


Το Νομισματοκοπτείο ανακοίνωσε μάλιστα την προκήρυξη διαγωνισμού για τον προγραμματισμό των τσιπ με το έπαθλο να είναι 50.000 δολάρια σε καθαρό χρυσό.


Επιμέλεια: Ντία Μούλου