Το ποσό των 320 δισ. ευρώ έχει ήδη εξασφαλίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην προσπάθεια που καταβάλλει να αυξήσει τους πόρους του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το cnbc η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι μόνο την Τετάρτη έλαβε επιπλέον δεσμεύσεις για χρηματοδότηση 34 δισ. δολ. εκ των οποίων τα 8 δισ. δολ. είναι χρηματοδότηση από την Πολωνία και «ένα σημαντικό ποσό» από την Ελβετία. «Είναι προς το συμφέρον όλων των μελών να εξασφαλιστεί ότι το ΔΝΤ έχει αρκετούς πόρους για να αντιμετωπίσει την κρίση και να προωθήσει την διεθνή οικονομική σταθερότητα» δήλωσε.

Η ίδια προσπαθεί να πετύχει χρηματοδότηση τουλάχιστον 400 δισ. δολ. από τους ηγέτες των χωρών που θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της συνόδου της G20, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η ΕΕ έχει ήδη δεσμεύσει 200 δισ. δολ. ενώ η Ιαπωνία προσέφερε την Τρίτη 60 δισ. δολ. αποτελώντας το πρώτο κράτος εκτός ΕΕ που συνδράμει οικονομικά κατά της κρίσης. Η Σουηδία δήλωσε ότι θα αυξήσει την χρηματοδότηση κατά 10 δισ. δολ, η Δανία κατά 7 δισ. δολ. και η Νορβηγία κατά 9,3 δισ. δολ.