Τις χειρότερες ημέρες από πλευράς φήμης και αξιοποιστίας διανύει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, καθώς οι μεγαλύτερες τράπεζες της Δανίας εκδιώκουν τις υπηρεσίες του οίκου ως αναξιόπιστες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, στις 13 Απριλίου , η Nykredit A/S, το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Δανίας, τερμάτισε το συμβόλαιο της με την Moody's, κάνοντας λόγο για "αβάσιμες" απόψεις.

Από την άλλη μεριά, το τμήμα υποθηκών και δανείων της Danske Bank, ο δεύτερος μεγαλύτερος παροχέας στεγαστικών δανείων της χώρας, έχει ήδη εκδιώξει τη Moody's, ενώ η Juske Bank εξετάζει πολύ σοβαρά να μην ξαναδεχθεί υπηρεσίες του οίκου, όπωα αποκαλύφθηκε σήμερα.

"Έχουν ξεπεράσει το όριο του δικαίου", είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Jyske Bank, Steen Nygaard προσθέτοντας: "Δεν είναι ότι τους διώξαμε γιατί δεν μας άρεσαν οι προβλέψεις. Η Moody's απλώς έχει χάσει κάθε όριο αρχών και αξιοπρέπειας και εμείς απλώς δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε".

Από την άλλη πλευρά, ο Soeren Holm, γενικός διευθυντής της Nykredit, σε τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές τόνισε ότι ο Moody's κάθε δεύτερο μήνα σκαρφίζεται ένα καινούριο πρόβλημα για τις τράπεζες.

Από τη μεριά της η Moody's δια στόματος της εκπροσώπου της εταιρείας Jessica Sibado δήλωσε ότι ποτέ δεν κάνει σχόλια στις εμπορικές της σχέσεις.


Επιμέλεια: Άγγελος Ανδρέου