Αιχμές κατά του δημοσίου αλλά και κατά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Νεώριον Νίκος Ταβουλάρης. Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας ο κ. Ταβουλάρης αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο όμιλος. Δυσκολίες που ο ίδιος αποδίδει τόσο στην αντιμετώπιση του ομίλου από το δημόσιο όσο και στις καθυστερήσεις των πληρωμών.

Την ίδια στιγμή, απευθύνεται με ειρωνικό ύφος προς το πρόσωπό του, λέγοντας ότι για πολλούς αυτός είναι που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει η οικονομία της χώρας.
«Για ορισμένους είμαι υπεύθυνος για την οικονομική κρίση της Χώρας - για την κρίση της ναυτιλίας- την κρίση του τραπεζικού κλάδου- για την παραλυτική γραφειοκρατία του Δημοσίου - υπεύθυνος για τη διαχρονική διαφθορά και ανευθυνότητα που επεκράτησε επί 10ετία και πλέον στο ναυπηγικό τομέα της Χώρας».

Όσον αφορά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Ταβουλάρης, επαναλαμβάνει τη θέση του για «ευνοϊκή μεταχείριση» αυτών. «Το δράμα του Νεωρίου και της Ελευσίνας είναι ότι δεν εμπλέκονται σε καμία σκανδαλώδη Σύμβαση. Και έτσι δεν διαθέτουν υποστήριξη από διαπλεκόμενους παράγοντες και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια με επιλεκτικές και κατευθυνόμενες ευαισθησίες. Η προκλητική και η αδικαιολόγητα ευνοϊκή μεταχείριση του Σκαραμαγκά είναι και η κυριότερη αιτία για τη σημερινή κρίση της ναυπηγικής βιομηχανίας της Χώρας» αναφέρει.

Καταλήγοντας ο Ν. Ταβουλάρης εκφράζει την ελπίδα ότι τα ναυπηγεία της χώρας μπορούν να σωθούν. «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν γι΄ αυτό. Χρειάζεται όμως, είναι απαραίτητη και η δική σας έμπρακτη και αμέριστη συμπαράσταση. Εσείς θα αποφασίσετε» αναφέρει απευθυνόμενος στους εργαζόμενους.