Για μετά τις εκλογές μετατίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις σχετικά με τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει την μετάθεση των αποφάσεων για μετά την 6η Μαΐου.

Εν τω μεταξύ παράταση έως τις 31 Μαϊου έλαβαν για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2011 η ATEBank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησής τους.

Οι υπόλοιπες τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τεράστιες ζημιές οι οποίες θα ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι με τις ζημιές που θα ανακοινωθούν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα υπήρχε τραπεζικό σύστημα!

Ωστόσο καταλυτική θα είναι η συμβολή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αφού με τη «δύναμη πυρός» του να ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ, θα φροντίσει για τη βιωσιμότητα όλων των τραπεζών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha οι ζημιές της ανέρχονται στα 3,8 δισ. ευρώ. Οι ζημιές της Eurobank ανήλθαν στα 5,5 δισ. ευρώ ενώ της Εθνικής ανέρχονται στα 12,34 δισ.ευρώ.


Σχετικά θέματα: Ασάφεια για τη δημοσίευση αποτελεσμάτων ΤΤ- ΑΤΕ

Ζημιές 3,8 δισ. ευρώ για Alpha από το PSI

Στα 5,5 δισ. ευρώ οι ζημίες της Eurobank λόγω PSI

ΕΤΕ: Στα 12,34 δισ. ευρώ οι ζημίες από το PSI