Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Φίλιππου Σαχινίδη με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος και η εντός των στόχων εκτέλεση του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και εγινε αναφορά στην ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών και στη συνεργασία που έχει η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και τα άλλα μέλη της Τρόικας. Όπως επισημάνθηκε από την κ. Λαγκάρντ , είναι σημαντικό η διαδικασία της κεφαλαιακής θωράκισης των τραπεζών ολοκληρωθεί, ώστε οι τράπεζες να μπορούν να ανταποκριθούν στον αναπτυξιακό τους ρόλο.

Η δήλωση του Φίλλιπου Σαχινίδη

«Η συζήτηση με την κα Λαγκάρντ έγινε σε θετικό κλίμα, το οποίο διαμορφώνεται μετά την έγκριση του προγράμματος και την επιτυχή υλοποίηση του PSI.

Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για την έξοδο της χώρας από την κρίση

Συζητήθηκε η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος και η εντός των στόχων εκτέλεση του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Έγινε αναφορά στην ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών και στη συνεργασία που έχουμε με το ΔΝΤ και τα άλλα μέλη της Τρόικας.

Επισημάνθηκε πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κεφαλαιακής θωράκισης, ώστε οι τράπεζες να μπορούν να ανταποκριθούν στον αναπτυξιακό του ρόλο.»