Το ποσό των 11,85 δισ. δολαρίων προσφέρει ο ελβετικός όμιλος τροφίμων Nestle προκειμένου να εξαγοράσει το τμήμα προϊόντων παιδικής διατροφής της Pfizer. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Nestle η οποία θεωρούνταν από την αρχή ως επικρατέστερος πλειοδότης προτίθεται να καταβάλλει το τίμημα της εξαγοράς σε μετρητά.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η εξαγορά θα δημιουργήσει πωλήσεις 2,4 δισ. δολάρια το τρέχον έτος και θα αυξήσει τα περιθώρια κέρδους, χάρη στο μεγάλο άνοιγμα της Pfizer στις αναδυόμενες αγορές, όπου ο πληθυσμός αυξάνεται γρήγορα.


«Τα ισχυρά εμπορικά σήματα, το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων, οι ταλαντούχοι άνθρωποι που ασχολούνται με την επιτυχία της εταιρείας σε συνδυασμό με την γεωγραφική της παρουσία- 85% των πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές- θα συμπληρώσει την υφιστάμενη μονάδα μας βρεφικής διατροφής, τέλεια» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle  Paul Bulcke.

Σημειώνεται ότι η Pfizer έθεσε προς πώληση το τμήμα βρεφικής διατροφής τον περασμένο Ιούλιο, προκειμένου να επικεντρωθεί στη βασική της επιχειρηματική δραστηριότητα, τα φαρμακευτικά προϊόντα της.

Σχετικό θέμα: Κοντά σε συμφωνία για τις παιδικές τροφές η Nestle με την Pfizer