Ιταλία: Περικοπές 10 δισ. ευρώ στα έξοδα του δημοσίου για το 2012

Ιταλία: Περικοπές 10 δισ. ευρώ στα έξοδα του δημοσίου για το 2012

Κατά δέκα δισεκατομμύρια ευρώ πρόκειται να περιορίσει τα έξοδα του το ιταλικό δημόσιο για το 2011, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού της κυβέρνησης Μόντι, Πιέτρο Τζάρντα, στην εφημερίδα «Il Messaggero».

 

«Τα έξοδα του δημοσίου πρόκειται να περικοπούν από τα 352 δισ. ευρώ το 2011 στα 342 φέτος, με επιπλέον μείωση άλλων τριών δισ. ευρώ για το 2013», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας. 


Οι περικοπές αφορούν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις διάφορες αγορές και εργολαβίες. 


Ο Τζάρντα υπογράμμισε:
«Πριν είκοσι χρόνια, τα έξοδα του δημοσίου αυξάνονταν κατά 2,5% κάθε χρόνο. Μπορούμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις έμαθαν να χειρίζονται καλύτερα την κατάσταση και η ανοδική αυτή πορεία σταμάτησε. Τώρα πρέπει να ξεκινήσει η πραγματική μείωση». 


Ακόμη, ο Τζάρντα επισήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ειδική «ομάδα δράσης», που να καθορίσει με λεπτομέρεια τι και πως πρέπει να περικόπτεται σε κάθε υπουργείο. 


Στο υπουργείο εσωτερικών της χώρας έχει ήδη δημιουργηθεί μια «υπηρεσία εσωτερικής αξιολόγησης», προκειμένου να αποφανθεί σε ποιους τομείς μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικές μειώσεις δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των έξι σωμάτων της ιταλικής αστυνομίας. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο