Άκυρη η ανέγερση του Avenue αποφάσισε το ΣτΕ

Άκυρη η ανέγερση του Avenue αποφάσισε το ΣτΕ
Με λίγα χρόνια χρόνια καθυστέρηση το Συμβούλιο της Επικρατείας, ακύρωσε (!) την ανέγερση του εμπορικού κέντρου Avenue στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Αφού λοιπόν το Avenue χτίστηκε και λειτουργεί κανονικά εδώ και 5 ακριβώς χρόνια, το ΣτΕ θυμήθηκε να βγάλει απόφαση στην προσφυγή που είχε προχωρήσει ο Σύλλογος «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου» πριν την ανέγερση του!

Οι κάτοικοι του Αμαρουσίου είχαν ζητήσει την ακύρωση της απόφασης της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής που επέτρεπε τη μεταφορά συντελεστή, την οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσία για την νομιμοποίησηη τμήματος υπογείου με μεταφορά συντελεστή και την οικοδομική άδεια όπου ενέκρινε «κατ' επέκταση και καθ' ύψος» (ισόγειο και α' όροφος) το επίμαχο εμπορικό κέντρο.

Έτσι λοιπόν, το Ε' τμήμα του ΣτΕ αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η μεταβολή του συντελεστή δόμησης  του Avenue που έχει εμβαδόν 31.901,93 τμ.

Τώρα το τι θα γίνει με ένα εμπορικό κέντρο που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και απασχολεί τόσους εργαζόμενους, επειδή το ΣτΕ αποδείχθηκε λίγο αργό στις αντιδράσεις του, παραμένει ένα άλυτο μυστήριο…

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο