Ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών προχώρησε σήμερα σε επιστροφή χρημάτων προς την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω της μείωσης μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, κατέβαλε σήμερα την δεύτερη δόση του ποσού του 1.000.000,00 ευρώ από την συνολική μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 4.351.360,00 ευρώ.

Έτσι λοιπόν, μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες έχουν καταβληθεί συνολικά 2.500.000,00 ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος με αποδέκτη το Ελληνικό Δημόσιο (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), το οποίο αποτελεί τον μοναδικό μέτοχο του ΟΚΑΑ ΑΕ.

«Είναι προφανές, ότι η δραστική αναδιάρθρωση και εξυγίανση της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας του Οργανισμού, διασφαλίζει την ανταποδοτικότητά του απέναντι στο Ελληνικό Κράτος και τον Ελληνικό Λαό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω, τόσο της δημοσιονομικής πολιτικής, όσο και του νέου αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδίου που εφαρμόζεται, το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο Οργανισμός έχει επιστρέψει στην κερδοφορία. Αυτό τον καθιστά ισχυρό και αυτάρκη μέσα στην πιο δύσκολη χρονική περίοδο για τις ελληνικές επιχειρήσεις» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΚΑΑ.