Ολοένα και περισσότερο βυθίζεται στην ύφεση η Ευρωζώνη όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας Markit, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Τα στοιχεία δείχνουν έντονη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας στις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, συρρίκνωση της γαλλικής οικονομίας καθώς και επιβράδυνση στα όρια της στασιμότητας της γερμανικής οικονομίας.


Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την Ευρωζώνη, ο οποίος καταγράφει την οικονομική δραστηριότητα στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, υποχώρησε σε χαμηλό πέντε μηνών, διαμορφούμενος στις 47,4 μονάδες από 49,1 μονάδες τον Μάρτιο (κάθε τιμή του δείκτη κάτω από τις 50 μονάδες σημαίνει συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας). Υποχώρηση σημείωσε τόσο ο δείκτης PMI για τη βιομηχανία στις 46 μονάδες από 47,7 μονάδες τον Μάρτιο όσο και ο αντίστοιχος δείκτης για τις υπηρεσίας, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 47,9 μονάδες από 49,2 μονάδες.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit κ. Κρις Γουίλιαμσον ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτά καταδεικνύουν έναν ταχύτερο ρυθμό οικονομικής συρρίκνωσης στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, επεκτείνοντας τη διαφαινόμενη διπλή ύφεση για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.