Η Γη στερεύει από πετρέλαιο και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες ενός ολοένα αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.

Έτσι λοιπόν μερικοί δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες σκέφτηκαν μια λύση… το διάστημα! Το σχέδιο έχει ήδη καταστρωθεί και οι λεπτομέρειες του δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα κοστίσει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο θα χρησιμοποιεί ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο, το οποίο θα απορροφά χημικά συστατικά από καύσιμα και μέταλλα όπως την πλατίνα και το χρυσό που βρίσκονται σε αστεροειδείς.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μια αποθήκης καυσίμων στο διάστημα μέχρι το 2020.

Το πρώτο βήμα της υλοποίησης αυτού του σχεδίου είναι η έναρξη μιας σειράς τηλεσκοπίων τα οποία θα ψάχνουν για αστεροειδείς πλούσιους σε ορυκτά και καύσιμα και που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη γη.

Μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, υπολογίζεται ότι η εταιρεία που θα σχηματιστεί εντός των προσεχών μηνών και που θα λέγεται Planetary Resources, θα απελευθερώσει στην τροχιά γύρω από τη Γη πλατφόρμες παρατήρησης, οι οποίες θα εντοπίζουν και θα "αιχμαλωτίζουν" όσους από τους χιλιάδες αστεροειδείς έχουν ικανοποιητική ποσότητα υλικών.

Για την ιστορία, την ιδέα είχε ο σκηνοθέτης του Τιτανικού James Cameron...  


Επιμέλεια: Άγγελος Ανδρέου