Τη διέλευση του φυσικού αγωγού αερίου South Stream από την Ουγγαρία επιθυμεί η κυβέρνηση της χώρας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε ομιλία του στο Think Tank των Βρυξελλών.

Ο Ορμπάν υποστήριξε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nabucco που υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως γράφει η διαδικτυακή πύλη euroactiv.com.

«O Nabucco αντιμετωπίζει προβλήματα. Δεν είμαι ειδικός στις λεπτομέρειες, αλλά αυτό που έχω δει είναι ότι ακόμα και η ουγγρική εταιρεία MOL εγκαταλείπει το σχέδιο». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι ενεργοποιούνται όλο και πιο πολύ αναφορικά με το πρόγραμμα κατασκευής του South Stream.

«Το ζήτημα για την Ουγγαρία είναι πολύ απλό και αφορά το αν θέλουμε να περάσει ο αγωγός South Stream μέσα από το ουγγρικό έδαφος ή όχι. Για διάφορους λόγους, η κυβέρνησή μας θέλει να περάσει ο αγωγός μέσα από το ουγγρικό έδαφος», τόνισε ο Βίκτορ Ορμπάν.

Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, η Gazprom δεν αποκαλύπτει με σαφήνεια τη διαδρομή του αγωγού. Μάλιστα, γι' αυτό τον λόγο, μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στις Βρυξέλλες για την προβολή του South Stream θεωρήθηκε ως αποτυχία, γιατί οι εκπρόσωποι που παρέστησαν δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη διαδρομή του αγωγού.