Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δήλωσε στέλεχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, στέλεχος του Ταμείου ανέφερε ότι τα 25 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο νέο δάνειο για τις τράπεζες, έχουν, ήδη, φτάσει στην Ελλάδα.


Ωστόσο όπως είπε οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης δεν έχουν ακόμη οριστεί καθώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, που θα πρέπει να συγκλίνουν και αφορούν σε κρίσιμα τεχνικά θέματα , χωρίς, όμως, να διευκρινίσει μεταξύ ποιων είναι οι διαφορές απόψεων.


Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι υπάρχει η δέσμευση 18 δισ., εκ των 25, να εκταμιευτούν για τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες (Εθνική, ALPHA BANK, EUROBANK και Πειραιώς) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τους που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.
Επίσης, οι κ.κ. Παπαδήμος και Θωμόπουλος συζήτησαν την ανάγκη να εξασφαλιστούν όσον το δυνατόν μεγαλύτερα κοινοτικά κονδύλια , ως αντιστάθμισμα  για τις ζημιές τις οποίες εμφανίζουν οι ελληνικές τράπεζες εξ αιτίας του «κουρέματος».


Όσον αφορά το εάν θα ανακοινωθούν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης πριν η μετά τις εκλογές , το στέλεχος του Ταμείου είπε ότι δεν γνωρίζει, καθώς το ζήτημα είναι πολιτικό.