Την εκτίμηση ότι η Ισπανία θα καταφέρει να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες φέτος, παρά την αύξηση του κόστους δανεισμού της, εξέφρασε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ζοζέ Μανουέλ Γκονζάλεζ-Παράμο.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters κληθείς να απαντήσει εάν το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών θα έχει προβλήματα να αντλήσει το υπόλοιπο ποσό, ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος να το πιστεύουμε αυτό».

Όπως εξήγησε, το υπουργείο Οικονομικών κάλυψε τη χρηματοδότησή του γρηγορότερα απ' ότι είχε προγραμματίσει με μεγάλη ευελιξία και θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας χωρίς κανένα πρόβλημα πριν από τα τέλη του έτους.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει ήδη καλύψει το 50% των σχεδιαζόμενων εκδόσεων μεσομακροπρόθεσμου χρέους για το 2012. Αυτό το κατάφερε έχοντας επισπεύσει το πρόγραμμα άντλησης κεφαλαίων της για να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούσαν στις αγορές στις αρχές του έτους. Το κόστος δανεισμού της χώρας έχει εκτοξευτεί από τότε κοντά στο 6%.