Η SCA Hygiene Products διακρίθηκε για 5η συνεχή χρονιά, από το αμερικανικό Ινστιτούτο Ethisphere, ως μία από τις 145 πιο ηθικές εταιρείες στον κόσμο. Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιβράβευση των δράσεων της SCA μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι η επιχειρηματική ηθική έχει καθοριστική σημασία για τις επώνυμες μάρκες και την κερδοφορία μιας εταιρείας.


Το Ινστιτούτο Ethisphere αξιολόγησε αρκετές χιλιάδες εταιρείες από περισσότερους από 40 κλάδους της βιομηχανίας και κατέληξε σε 145 εταιρείες που υπερτερούν των ανταγωνιστών τους όσον αφορά τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές. Η SCA ήταν μία από τις δύο σουηδικές εταιρείες στη λίστα των πιο «Ηθικών Εταιρειών» παγκοσμίως.
 

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή διάκριση, ο Jan Johansson, Πρόεδρος και CEO της SCA, δήλωσε: «Οι επιδόσεις της SCA στις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές και στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ο παράγοντας που μας διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές μας στο επιχειρηματικό πεδίο και ενισχύει το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

Το φιλόδοξο έργο μας στον τομέα αυτό μάς καθιστά πιο ελκυστικούς για τους πελάτες, τους καταναλωτές και τους επενδυτές μας, ενώ παράλληλα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Η SCA τοποθετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στην κορυφή των προτεραιοτήτων της και μας τιμά αυτή η αναγνώριση των επιτευγμάτων μας από το Ethisphere.»

Η SCA νοιάζεται για το περιβάλλον και την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται και βλέπει τον εαυτό της ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου προς το οποίο οφείλει να δείχνει υπευθυνότητα και σεβασμό. Στην SCA η κερδοφορία και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν ταυτόσημες έννοιες.