Σε ποσοστό 96,9% ανήλθε τελικά η συμμετοχή των επενδυτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (PSI) με το «κούρεμα» ομολόγων αξίας 199 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σήμερα ολοκληρώθηκε  ο τρίτος και τελευταίος  διακανονισμός που αφορά στην ανταλλαγή 135 σειρών ομολόγων

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επενδυτές που ανταποκρίθηκαν στις  προσκλήσεις μας για συμμετοχή σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας μας, κάτι που θα χρειαστεί επίμονες προσπάθειες και τη συνεχιζόμενη στήριξη από τους πιστωτές μας».

Ο σημερινός διακανονισμός αφορά στην ανταλλαγή τίτλων σε ξένο δίκαιο ονομαστικής αξίας 522.340.241,73 ευρώ.


"Πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα"Νωρίτερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, προανήγγειλε προσαρμογές στο οικονομικό πρόγραμμα, ενώ τόνισε πως με την ανακεφαλαιοποίηση θα δημιουργηθεί ένας τομέας με ισχυρές τράπεζες.


Ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο οι δανειστές της Ελλάδας να τροποποιήσουν το πρόγραμμα προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη και να επιστραφεί ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ σε θετικό έδαφος.


Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Έλληνας υπουργών Οικονομικών είπε με την εφαρμογή του σχεδίου η κυβέρνηση ευελπιστεί να υπάρξει ένας ισχυρός τραπεζικός τομέας που θα προσφέρει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Η ανάπτυξη του τομέα αυτού είναι σημαντικό να επιτευχθεί με συγχωνεύσεις τραπεζών.Όσο για τη συμμετοχή του κράτους, ο κ. Σαχινδης υποστήριξε:


"Ο κάτοχος των μετοχών που θα έχει το κράτος στον τραπεζικό τομέα είναι το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), οι κανόνες διακυβέρνησης του οποίου υπαγορεύουν ρητά την ανεξαρτησία του από την κυβέρνηση. Εξαρτάται από το ΤΧΣ, όχι από τη σημερινή ή τη μελλοντική κυβέρνηση, να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα παίξει καλύτερα τον ρόλο του ως μετόχου. Η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ εξετάζουν εναλλακτικές επιλογές για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως τμήμα των ευρύτερων εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα".