Παρά την αρνητική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων της χώρας μας στο εξωτερικό, οι ελληνικές εξαγωγές θα κινηθούν θετικά το 2012, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς

 

Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του τελικού προγράμματος του συνεδρίου Export Summit-Roadmap to growth, που διοργανώνει ο ΣΕΒΕ στις 3 και 4 Μαΐου, ο κ. Λακασάς τόνισε: «Αν καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι, να υπάρξει κάποια σταθερότητα και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα στο καλοκαίρι», τότε από το φθινόπωρο τα σημάδια ανάκαμψης θα αρχίσουν να γίνονται πιο εμφανή. 


Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητο να έχει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών, γιατί τυχόν ακυβερνησία μετεκλογικά θα ήταν καταστροφική.
 

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο κ.Λακασάς, με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε έκθεση στη Φραγκφούρτη, και συζητήσεις που είχε με επισκέπτες δεκάδων χωρών, διαπίστωσε ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει επιστρέψει στο 1989, όταν είχε πολύ κακό όνομα στις αγορές.
 

«Η στάση των ξένων αγοραστών/συνεργατών προς την Ελλάδα είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφισβήτησης και στη χειρότερη χλευασμού», ανέφερε.
 

Πρόσθεσε, όμως, ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί και μπορεί να γίνει επανατοποθέτηση της ελληνικής «μπράντας» στις αγορές, «υπό την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουμε να κλαίμε τον μακαρίτη και θ' αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί».