Στα χέρια του Σαχινίδη και κατά πάσα πιθανότητα Δευτέρα ή Τρίτη θα υποβάλλει και τυπικά την παραίτησή του ο Πέτρος Χριστοδούλου από την θέση του προέδρου του Οργανισμού Διοίκησης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Άνθρωποι του περιβάλλοντός του κάνουν λόγο για ειλημμένη εδώ και καιρό απόφαση καθώς ο ίδιος έχει εκφράσει επανηλειμμένα σε στενούς συνεργάτες του την πρόθεσή του να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.
Σημειώνουμε πως ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ πριν αναλάβει (προ 26 μηνών) τα καθήκοντά του στην «ηλεκτρική καρέκλα» του οργανισμού, είχε θητεύσει με επιτυχία στην Goldman Sachs. Είχαν προηγηθεί βέβαια ανάλογες «δύσκολες» αποστολές από Λονδίνο, Βρυξέλλες και N. Υόρκη.

Πάντως ο Π. Χριστοδούλου θεωρείται "παιδί" του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, με την Le Monde να τον χαρακτηρίζει σε σχετικό δημοσίευμα της πέρυσι, ως εξαιρετικά χρήσιμο για την Goldman Sachs.
Πληροφορίες περί επιστροφής του στον ίδιο επενδυτικό οίκο δεν επιβεβαιώνονταν μέχρι πριν από λίγο ούτε από ανθρώπους του περιβάλλοντος ούτε από κάποια ξένη πηγή.

Ωστόσο συγκεκριμένοι παράγοντες μόνο τυχαίο δεν θεωρούν τον χρόνο της παραίτησής του, καθώς συμπίπτει με την ολοκλήρωση της διακυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, την κατά γενική ομολογία επιτυχή έκβαση του PSI+, ενώ ορισμένοι πηγαίνουν ακόμη παραπέρα. Σημειώνουν πως οι κινήσεις αυτές συμπίπτουν με το άρθρο- απολογία του Κ. Σημίτη στον αγγλικό Guardian.

Σαν να φαίνεται πως οι άνθρωποι κλειδιά που είχαν συμβάλλει στην ένταξή της Ελλάδας στο ευρώ επιλέγουν να αποχωρήσουν ή να αιτιολογήσουν την τότε στάση τους.
Πιθανόν να πρόκειται για σύμπτωση, ενδεχομένως να ετοιμάζεται κάτι άλλο για τη δυσκολότερη συνέχεια.


Joffrey Postman