Την αναβολή της επίκύρωσης του Δημοσιονομικού Συμφώνου προβλέπει ανώτατο στέλεχος της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμάϊερ σε συνέντευξη του στη Süddeutsche Zeitung δήλωσε:  "Επ' ουδενί τρόπω μπορεί το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης στην Μπούντεσταγκ [κάτω βουλή] ως τα τέλη του Μαΐου να τηρηθεί πλέον". 

Σύμφωνα με το στέλεχος της αντιπολίτευσης η κυρία Μέρκελ δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης, και αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να ψηφιστεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στην Κάτω Βουλή εάν δεν δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις.  

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μέρκελ επιμένει πως το Δημοσιονομικό Σύμφωνο πρέπει να ψηφιστεί άμεσα πριν το κλείσιμο της Βουλής, στα τέλη του Μαϊου.  

Η εφημερίδα σημείωσε ότι οι συνομιλίες της αντιπολίτευσης με την Μέρκελ για το σύμφωνο μπορεί να καθυστερήσουν ως το φθινόπωρο, αν και ανέφερε επίσης ότι θα συνεχιστούν μετά τις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο της Γερμανίας, την 13η Μαΐου.