Έξαλλο έκαναν τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ οι δηλώσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας ότι αυτές οι δύο καλούνται να πληρώσουν μόνες τους την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.  
Σε δηλώσεις του ο κ. Γιουνκέρ ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ανανέωση της θητείας του στο Eurogroup που λήγει τον Ιούνιο αποδίδοντας μάλιστα αυτήν την απόφαση του στη συμπεριφορά των προαναφερόμενων χωρών.

«Είναι μέρος του προβλήματος το ότι η Γερμανία ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσει εκείνη τον λογαριασμό για όλες τις άλλες χώρες. Είναι μαζικά προσβλητικό για τους άλλους» δήλωσε επισημαίνοντας ότι επτά από τις χώρες της ευρωζώνης έχουν χαμηλότερο επίπεδο χρέους από την Γερμανία.

Ωστόσο, τάχθηκε υπέρ της διαδοχής του στο Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζοντας ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα. «Έχει την πλήρη στήριξή μου» δήλωσε.

Τέλος, τάχθηκε και ο ίδιος υπέρ της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ) κατά 10 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι την πρόταση ενίσχυσης της ΕΙΒ στηρίζουν και οι Άνγκελα Μέρκελ και Όλι Ρεν.