Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, σκαρφαλώνοντας στο 10,9%. 



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό της ανεργίας σε σχέση με τον Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα. Υπενθυμίζεται ότι η ανεργία βρέθηκε στο 10,9% τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1997. 


Στην ΕΕ των 27, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 10,2% με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται στα 24,8 εκατ. ευρώ. 

 
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ άνοδος καταγράφηκε και στην Κύπρο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία. Αμετάβλητο παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας στο Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα. 

 

Πτώση παρατηρήθηκε στα ποσοστά της Αυστρίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας.

 

Σημειώνεται ότι η Eurostat δεν έδωσε στοιχεία γα την Ελλάδα. Τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα φθάνουν έως τον Ιανουάριο του 2012, οπότε η ανεργία ανήλθε στο 21,7%. Να επισημανθεί ότι η χώρα μας κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο (από 14,7% τον Ιανουάριο του 2011 σε 21,7% τον Ιανουάριο του 2012). 


Τα στοιχεία για την ανεργία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα αποτελούν ένδειξη ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ανακοίνωσε η Κομισιόν. 

 
«Το μήνυμα προς αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους είναι ότι σε ευρωπαϊκόε πίπεδο αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά και περιμένουμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα δημιουργήσουν καλύτερες, περισσότερο βιώσιμες δουλειές», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ.