Η προσπάθεια της Ευρώπης να σώσει την Ελλάδα μοιάζει πολύ με την ξένη τηλεοπτική σειρά «Dr House» αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.
«Εάν έχετε δει το σόου, ξέρετε την υπόθεση: Ένας αναξιόπιστος ασθενής με ανησυχητικά συμπτώματα (Ελλάδα) παρακολουθείται από έναν γιατρό με αντικοινωνική συμπεριφορά (Τρόικα). Ο ασθενής κοντεύει είτε να πεθάνει ή εμφανίζει σημάδια -ψευδούς- ανάρρωσης» αναφέρει το δημοσίευμα.
Οι κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής θεωρητικά θα πρέπει να προσφέρουν μία ευκαιρία για θεραπεία. Τα πολιτικά κόμματα, που από το Νοέμβριο έχουν περιέλθει σε δεύτερη μοίρα, αφού αυτή τη στιγμή η Ελλάδα κυβερνάται από τεχνοκράτες,  έχουν τώρα την ευκαιρία να εξασφαλίσουν τη λαϊκή εντολή για μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, η πρόγνωση δεν είναι καλή. Αυτό γιατί, τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι μέρος του προβλήματος. Πριν ξεσπάσει η κρίση, ξόδευαν αλόγιστα σε συντάξεις και υγεία και έπειτα η ΝΔ «μαγείρεψε» τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι κανείς τους δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζουν σήμερα στη χώρα προκειμένου να πάρει τα 130 δισ. ευρώ. Μάλιστα, ξοδεύουν  μεγάλα ποσά  στις προεκλογικές τους εκστρατείες υποσχόμενοι στους ψηφοφόρους πως θα βρουν τρόπους να επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο, αντί να τους εξηγήσουν τα σκληρά μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσουν και γιατί θα πρέπει να τα εφαρμόσουν.

Εάν η χώρα θέλει να λάβει το χρόνο και τα χρήματα που χρειάζεται για να «αναρρώσει» θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρόθυμη και σε θέση να εκτελέσει πολιτικά, τις  δύσκολες μεταρρυθμίσεις που είναι ωστόσο προς το συμφέρον της.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει με ποσοστό λίγο μικρότερο του 20% την Κυριακή, ενώ 10 διαφορετικών πεποιθήσεων κόμματα, από την Χρυσή Αυγή ως το ΚΚΕ, θα ξεπεράσουν το όριο του 3% που απαιτείται για να μπουν στη Βουλή. Αν μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, θα πρέπει να προχωρήσουν στον σχεδιασμό μιας βιώσιμης χώρας.

«Διαφορετικά, ο doctor House θα πρέπει να αποσυνδέσει τον ασθενή» καταλήγει το δημοσίευμα.