Στο ιστορικό κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ θα μετεγκατασταθεί το ΥΠΕΚΑ μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσιακής Επιτροπής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ πληροί τις προδιαγραφές της σχετικής πρόσκλησης για την στέγαση των 1300 υπαλλήλων του ΥΠΕΚΑ με βασικά πλεονεκτήματα την άμεση μείωση του κόστους ενοικίασης καθώς η αναλογία ανά τ.μ. ωφέλιμου κτιρίου, από 16,16EUR /τ.μ. μειώνεται σε 10,57 EUR/τ.μ., την συγκοινωνιακή υποστήριξη από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (50μ. από στάσεις τις στάσεις του Metro και του ΗΣΑΠ, καθώς και πλήθος στάσεων Λεωφορείων και Τρόλεϊ) και την τήρηση όλων των Πολεοδομικών, Κτιριοδομικών, Πυροσβεστικών και Υγειονομικών διατάξεων.

Η διαδικασία της μετεγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησης του προσωπικού στις θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι πέρυσι τα συνολικά ενοίκια που πλήρωσε το ΥΠΕΚΑ ξεπέρασαν τα 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των κτιρίων του ΥΠΕΚΑ (φύλαξη, καθαριότητα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) ξεπέρασαν το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.

Μέσω της κίνησης αυτής επιτυγχάνεται όπως υποστηρίζει το ΥΠΕΚΑ άμεση εξοικονόμηση πόρων από τα μισθώματα (περίπου 70% του υφιστάμενου συνολικού κόστους μίσθωσης, καθώς αναμένεται εξοικονόμηση τουλάχιστον 4,5 εκατ. ευρώ κατ' έτος), και στην μείωση των λειτουργικών εξόδων (τουλάχιστον κατά 50%, πάνω από ένα εκάτ. ευρώ).


Γιώργος Παλαιολόγος