Μειωμένα κέρδη κατά 8,1% εμφάνισε η France Telecom SA (FTE), η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας της Γαλλίας.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 3,43 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 3,44 δισ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 2,7% σε 10,9 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 10,8 δισ. ευρώ. Το περιθώριο κέρδους υποχώρησε σχεδόν κατά 1,9% σε 31,4%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, η αντίπαλη εταιρεία Iliad τον Ιανουάριο έφτασε στην τέταρτη θέση στην αγορά της Γαλλίας, παίρνοντας μάλιστα πολλούς συνδρομητές από την France Telecom και τη Vivendi SA (VIV) της SFR. Στην εγχώρια αγορά, τα έσοδα της France Telecom μειώθηκαν κατά 4% στα 5,4 δισ. ευρώ. Η εταιρεία παράγει σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεών της στη Γαλλία.

Μάλιστα έχασε 615.000 πελάτες ασύρματου στη Γαλλία το τελευταίο τρίμηνο. Το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε κατά 1,5% στην εξεταζόμενη περίοδο, ενώ η πελατειακή βάση της κινητής τηλεφωνίας συρρικνώθηκε 0,7% σε 26,5 εκατομμύρια χρήστες στο τέλος του Μαρτίου.

«Η αρνητική επίδραση στα έσοδα της κινητής μας της τέταρτης εταιρείας (Iliad) της χώρας, σχεδόν αντισταθμίστηκε πλήρως από τα έσοδα που προέκυψαν από το συμβόλαιο περιαγωγής με την Free», δήλωσε ο Gervais Pellissier Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.