Ο Ντράγκι βιάστηκε να μιλήσει, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Μόλις δύο μήνες πέρασαν από τις προβλέψεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, για σταδιακή ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, ωστόσο τα στοιχεία αποδεικνύουν νέα «βουτιά» στην ύφεση.
Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια της στο χαμηλό επίπεδο του 1% σύμφωνα με τις προβλέψεις 58 οικονομολόγων σε σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg.
«Τα πράγματα δεν έχουν συμβεί όπως θα ήθελε ο Ντράγκι. Σε αντίθεση με ένα μήνα πριν, η ΕΚΤ λογικά θα τείνει περισσότερο προς μια χαλάρωση παρά προς μια στρατηγική εξόδου», σχολιάζει κορυφαίος οικονομολόγος της DekaBank.

Οι αναλυτές δεν περιμένουν μείωση επιτοκίων ή αύξηση της έκτακτης ρευστότητας, καθώς η ΕΚΤ έχει ήδη δώσει περισσότερα από 1 τρισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα και πιέζει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν ευθύνες για την κρίση.

Ωστόσο, σημειώνουν ότι ο Ντράγκι ενδέχεται να προετοιμάσει τις αγορές για μια πιθανή μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Στο α' τρίμηνο του 2012, ο Ντράγκι δήλωνε ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και προέβλεπε σταδιακή ανάκαμψη.