Σε εννέα κινήσεις θα εστιαστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Πρόκειται για τις εξής ενέργειες: αξιοποίηση 28 κτιρίων, διάθεση του 35% των ΕΛΠΕ, διάθεση του 29% του ΟΠΑΠ, διάθεση του 74% της ΕΥΑΘ, πώληση της ΛΑΡΚΟ, παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και λιμανιών και μαρινών πώληση του 61% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ πώληση του 90% των μετοχών των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα, επίσης, με την έκθεση του Ταμείου, πρέπει να ολοκληρωθεί και η πρόσληψη συμβούλων για έξι από τα έργα του 2012 και του 2013.

Σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία πρόσληψης συμβούλων βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις (που αφορούν σε έργα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΛΒΟ) η διαδικασία είναι στη φάση προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

Εξάλλου, το ΤΑΙΠΕΔ προσέλαβε, με σύμβαση ενός έτους, την εταιρία Hill+Knowlton Strategies, ως εκπρόσωπο επικοινωνίας με το εξωτερικό, καθώς και την MRB, με στόχο τη διενέργεια πανελλαδικών δημοσκοπήσεων σχετικά με τη γνώμη των πολιτών για τις αποκρατικοποιήσεις.


Πηγή: finance.in.gr